Eindloop 5 km van Start tot Finish en Clubloop

Op zaterdag 21 mei begon bij LFTR de hardloopcursus van Start tot Finish. Verwachtingsvol begonnen de deelnemers aan de eerste training met de nodige twijfels of ze het wel zouden redden. Door een rustige opbouw ging men steeds verder vooruit. Op zaterdag 9 juli was er de 2,5 km testloop die door iedereen goed gelopen werd. Het vertrouwen in eigen kunnen groeide steeds meer en vol enthousiasme ging men door tot de 5 km testloop. Deze werd mede door de hitte van de afgelopen weken niet op 20 augustus maar op zaterdag 27 augustus gehouden .

Het was tevens een mooie gelegenheid om de clubloop weer op te pakken die door allerlei oorzaken nog niet structureel gelopen kon worden.

De Wandelende Tak had hun maandelijkse uitstapje uitgesteld zodat we als totale loopgroep de clubloop konden doen. Helaas ging het niet helemaal zoals gedacht en liepen de routes van het hardlopen en wandelen niet gelijk. Daardoor ging het met het maken van de foto´s ook mis. Dit tot teleurstelling van de Wandelende Tak en waarvoor de organisator alle begrip heeft. Volgende keer zal er beter gecommuniceerd worden zodat de routes beter afgestemd zijn op elkaar waardoor het eenheidsgevoel dat we één groep zijn zal worden versterkt.

De hardlopers van LFTR hadden de keuze uit 4 afstanden en kozen bijna allemaal voor de 5 km, een lid liep de 7,5 km. De cursisten liepen allemaal de 5 km.

Om 9 uur begon men gezamenlijk aan de warming up en om 9.15 uur ging men van start. Na ongeveer 33 minuten waren alle 5 km lopers binnen en na ongeveer 44 minuten kwam de 7,5 km loopster over de finish. Voor iedereen die het op prijs stelde was er een medaille als herinnering aan deze clubloop, en voor de cursisten was er nog een oorkonde en heuse beker als afsluiting van en herinnering aan de cursus. Voor LFTR was deze cursus ook succesvol. Alle deelnemers die de cursus volbracht hebben gaven aan ook volgend jaar graag bij LFTR te blijven lopen.

Na afloop was het nog lang gezellig op het buitenterras waar men kon genieten van de geleverde prestatie onder het genot van koffie / thee / gekoeld water koekjes en gezonde snacks.

Klik >>hier<< voor het fotoalbum. We bedanken Anke Kootstra, die ondanks dat ze zelf niet kon lopen de moeite heeft genomen om de foto's te maken.

 

Created by Phons Stokkermans | Copyright LFTR © 2016 - 2024 | Privacybeleid