LFTR in beweging #13

Hopelijk duurt het niet al te lang meer voor we weer met grotere groepen mogen wandelen en hardlopen. Tot die tijd willen we jullie blijven motiveren d.m.v. de wekelijkse schema´s. Uiteraard staat het je vrij om een ander programma te lopen, maar voor de goede opbouw is het wel verstandig om af te wisselen, vandaar dat we schema´s geven met een tempotraining, een duurlooptraining en een intervaltraining.

Na afloop van een training moet je het gevoel hebben dat je voldaan moe bent en lekker gelopen hebt.

Het schema is een leidraad of handvat, niet iets wat persé volledig of in die volgorde gedaan moet worden.
Het is ook niet zo dat het hele wekelijkse schema gelopen moet worden. Vergeet niet dat we recreanten zijn die voor ons plezier lopen. Onder sommige omstandigheden is het soms beter om niet te gaan trainen b.v. bij zeer stevige wind(stoten), flinke stortregen e.d. Een keer niet gaan betekent extra rust en extra herstel voor het lichaam. Je lichaam is niet herstelt als je na een training weer volop kunt praten, het fysieke herstel duurt zeker een dag. Als je naast het lopen nog een baan hebt en/of een huishouden hebt waar je druk mee bent duurt je fysieke herstel nog langer. Veel lopers nemen te weinig rust (hersteltijd) omdat ze toch iets van angst hebben achterstand op te lopen als ze een keer niet gaan. Niets is minder waar!!! Door af en toe wat extra rust te nemen zul je makkelijker kunnen blijven lopen en het risico op blessures verkleinen.

Virtuele clubloop

Zes leden hebben al  hun tijd voor de 5 kilometer van de 2e  Virtuele Clubloop aan de webmaster doorgegeven. Deze loopt t/m 31 maart. Je hebt dus nog de tijd om 5 of 10 kilometer te lopen. #blijfinbeweging.


Voor deze week hebben we de volgende schema´s:

Schema voor de groep van Eric/Harran
  • tempoloop van 5 km.
  • Intervaltraining: 1- 3 - 6 -9 - 6 - 3 - 1 met  30 sec.-1,5 min. - 2,15 min. – 3,5 min - 2,15 minuten en 1,5 min herstel.
  • Rustige duurloop van 8 km.
Schema voor de groep van Joop
  • 6,5 km tempoloop.
  • Intervaltraining:  1 - 3 – 6 - 9 - 6 - 3 - 1 met 30 sec - 1,15 min. - 2 min.– 3 min - 2 minuten - 1,15 min herstel.
  • Rustige duurloop van 10 km.

 

Created by Phons Stokkermans | Copyright LFTR © 2016 - 2024 | Privacybeleid