Nieuws

Gezellige kofferbaktraining

Vanwege de hitte vertrokken we deze keer niet vanuit ons clubhuis bij de Fysio.

Omdat we in de schaduw wilden lopen, kozen we deze keer voor een ¨kofferbaktraining¨.

Vertrokken vanaf de parkeerplaatsen bij winkelcentrum Heijhoef en de Kijkduinlaan gingen we met 3 groepjes het Reeshofbos in. Nadat er een aangepaste, maar nuttige training was afgewerkt kwam iedereen naar de parkeerplaats van winkelcentrum Heijhoef, waar tot ieders verrassing nog gezellig nagepraat kon worden bij een beker koffie, thee met een lekker koekje en gekoeld water.

Iedereen maakte hier graag gebruik van en bleef nog lang na de training gezellig op de parkeerplaats. Het was op deze manier de eerste, maar zeker niet de laatste keer.

 

LET OP: aanstaande zaterdag 18 juni gewijzigde startlocaties trainingen!

Komende zaterdag 18 juni wordt er al vroeg een hoge temperatuur en veel zon verwacht.

Om te voorkomen dat we de training in de volle zon moeten lopen, worden de vertrekpunten voor komende zaterdag gewijzigd. Er wordt dus NIET vanuit de Fysio vertrokken, maar vanaf de volgende locaties:

  • De groep van Joop vertrekt vanaf de parkeerplaats bij het bos aan de Kijkduinlaan.
  • De groep van Eric vertrekt vanaf de parkeerplaats aan het eind van de Reeshofdijk bij winkelcentrum Heijhoef.
  • De van Start tot Finish groep vertrekt ook vanaf de parkeerplaats aan het eind van de Reeshofdijk bij winkelcentrum Heijhoef.

Pas je trainingstempo aan de omstandigheden aan en zorg ervoor dat je voldoende kunt drinken tijdens de training en daarna.

Van Start tot Finish

LFTR kon door subsidie van de gemeente de bewoners in de Reeshof een gratis hardloopcursus aanbieden met de naam: van Start tot Finish. Omdat we de cursisten een goede begeleiding wilden geven, hadden we de inschrijving beperkt tot 12 personen.

Op zaterdag 21 mei zijn we met deze groep van start gegaan en om herkenbaar te zijn kreeg elke deelnemer een shirtje. Op de maandagen wordt er ook onder begeleiding gezamenlijk getraind en het is leuk om te zien dat er op donderdag onderling met de groep afgesproken wordt om samen te lopen.

Nu, na enkele weken, kunnen we gerust stellen dat de animo om te komen lopen bij iedereen nog steeds aanwezig is en het enthousiasme verder groeit. Door de rustige opbouw zitten de deelnemers na 4 weken als laatste blok van de training op 10 minuten aan een stuk lopen.
Voor de trainer is het heel leuk om deze cursus te geven, omdat iedereen de motivatie heeft om het beste uit zichzelf te halen op een verantwoorde manier.

Maar de finish is nog niet in zicht. Over enkele weken is er een 2,5km testloop en daarna gaan we verder tot de 5km testloop. Genoeg om naar uit te kijken, en een mooi doel om goed en gezellig verder te blijven trainen!

De inschrijving voor de Tilburg Ten Miles is geopend.

De inschrijving voor de 33e editie van de CZ Tilburg Ten Miles is geopend.

Het evenement wordt gehouden in het laatste weekend van september.
Op zaterdag 24 september vindt de CZ TTM Wandeltocht plaats over diverse afstanden van 3 km tot circa 25 km. Op zondag 25 september komen de hardlopers aan de beurt met onderdelen voor de allerkleinsten over een kwart mijl tot het hoofdonderdeel over 10 mijlen dwars door de stad.

Je kunt je >>hier<< inschrijven.

Op onze Ik Doe Mee / Ik Ga Mee pagina kun je aangegeven als je gaat wandelen, hardlopen of supporteren. We krijgen dan een mooi overzicht van LFTF-ers die bij dit evenement aanwezig zijn.

Geslaagde club BBQ voor ons 1e lustrum

Hallo allemaal, zoals jullie weten of mee hebben gemaakt, hadden we zaterdag 14 mei een BBQ ter gelegenheid van  ons 5 jarig (6,5 jaar ) jubileum. Deze werd gehouden in de Boskoopstraat.  We waren daar met een kleine 30 mensen. Ik heb dit nog niet meegemaakt maar ik vond het geweldig.  Bij binnenkomst was er koffie/thee met gebak en een warm welkom van Harran en Linda. Daarna werd de BBQ aangestoken en konden wij lekker babbelen met elkaar onder het genot van een drankje (bier, wijnen frisdrank). Ook was er een buffet met koude en warme gerechten, het was er allemaal.

Als het vlees klaar was ging de bel en kon je pakken wat je lustte.

Ik vond het een zeer geslaagde BBQ en ik wil bij deze Harran en Linda van harte bedanken dat ze hiervoor hun huis ter beschikking stellen en voor het organiseren.
En volgens mij is iedereen die er was het hiermee eens.

Nogmaals bedankt Harran en Linda.

Klik >>hier<< voor het fotoalbum.

Groet,
René de Leeuw

Monique stopt als coördinator Wandelende Tak

Na bijna vier jaar het coördinatorschap van onze Wandelende Tak met hart en ziel hebben uitgevoerd, heeft Monique Glasmacher besloten om met deze functie te stoppen.

In het kortste teamoverleg in het bestaan van onze loopgroep stond Harran hierbij stil. Hij bedankt Monique voor haar inzet en enthousiasme waarmee ze de Wandelende Tak op de kaart heeft gezet.

Monique, hartstikke bedankt!

Zaterdagtraining en wandelen weer om 09.00 uur

Het is weer meimaand. Dit betekent dat de aanvangstijd van de zaterdagtraining en het wandelen vervroegd is naar 09.00 uur.
Gedurende de zomermaanden trainen en wandelen we een half uur vroeger. Het is dan koeler en we kunnen dus meer van het hardlopen en het wandelen genieten.
Dus vanaf zaterdag 7 mei begint de training en het wandelen om negen uur.

 

BBQ voor onze leden kosteloos

De afgelopen jaren mochten we in groepsverband niets doen. Om die reden heeft ons eerste 5 jarig jubileum op 1 januari 2021 niet plaats kunnen vinden. We zitten nu inmiddels op 6,5 jaar en willen we toch graag iets voor onze leden doen als dankbaarheid voor hun lidmaatschap van LFTR.

Daarom is er besloten dat de BBQ op 14 mei voor de leden kosteloos is. Als je partner ook mee wil komen zijn de kosten €15,00. Degenen die zich al hebben opgegeven en betaald hebben krijgen hun bijdrage teruggestort op hun rekening.

Je kunt je aanmelden t/m zondag 1 mei door onderstaand formulier in te vullen.

Geef bij aanmelding de volgende gegevens door:

  • Of je alleen komt of met je partner
  • Als je alleen vegetarisch wil eten.
  • Als je geen vis eet, dit i.v.m. de koude schotels.
  • Of je bier, witte / rode wijn, of rosé drinkt.

Op deze manier kunnen we dan gericht inkopen doen.

Als je je partner ook hebt aangemeld ontvang je een appje waarin staat hoe je kunt betalen. Na ontvangst van betaling krijg je hiervan  een appje als bevestiging.

Om organisatorische redenen is er plaats voor maximaal 40 personen

Impressie paastraining 2022

Eindelijk konden we onze paastraining weer houden. In verband met de Covid pandemie konden de paastrainingen van 2020 en 2021 niet doorgaan.

Deze keer gingen we in 1 groep in een rustige dribbel naar het Reeshofpark. Hier was het tijd voor een de training in spelvorm met een wedstrijdelement. De winnaar was het team van captain Dominique met Miriam en Phons. Hadden zij de beste mol in hun midden?

Na afloop was er in ons gezellig versierde "clubhuis" de mogelijkheid om onder het genot van koffie/thee/chocolademelk/soep en lekkere versnaperingen na te praten.

Harran bedankte in een korte toespraak de leden van het LFTR team en had voor hen een presentje. Het winnende team van Dominique kreeg als prijs een choco-paashaas.

Uiteraard was er voor iedereen nog een paas presentje en deze keer ook een LFTR-heuptasje.

Al met al was het weer een zeer geslaagde ochtend.

Klik >>hier<< voor het fotoalbum.

 

Created by Phons Stokkermans | Copyright LFTR © 2016 - 2022 | Privacybeleid