Nieuws

Contributie 2023

Het jaar 2022 loopt ten einde en op 31 december eindigt het LFTR lidmaatschap voor dit jaar.

We moeten onze leden op tijd aan- of afmelden bij de Nederlandse Atletiekunie.

We maken geen gebruik van automatische incasso om leden die gestopt zijn niet onnodig te laten betalen.

Als je in 2023 graag bij ons wil blijven hardlopen of wandelen, vragen we je om vóór 15 december de contributie over te maken.

Voor de hardlopers is dit nog steeds €55,00 en voor de wandelaars is dit nog steeds €30,00.

Je kunt het bedrag overmaken op NL49INGB0755407202 o.v.v. contributie 2023.

Mocht je door omstandigheden gestopt zijn en geen lid meer willen zijn, stuur dan vóór 15 december even een mailtje naar info@loopgroepfysiotherapietilburgreeshof.nl

We kunnen je dan op tijd afmelden en zo onnodige kosten voor jullie en ons besparen.

Na ontvangst van betaling of afmelding krijgen jullie een mailtje of appje ter bevestiging.

Wij bedanken je voor het lidmaatschap van afgelopen jaar en hopelijk zien we jou ook volgend jaar nog bij LFTR.

Groetjes, Harran

 

Jaarafsluiting in kerstsfeer

Op zaterdag 17 december hebben we na de training weer onze traditionele jaarafsluiting in Kerstsfeer.

In ons extra aangekleed “clubhuis” en onder het genot van hapjes en een drankje kunnen we dan weer terugblikken op het afgelopen jaar.

Alle leden zijn hiervoor van harte uitgenodigd, ook als je geblesseerd bent of door omstandigheden bent gestopt.

Maak zaterdag 17 december dus extra tijd vrij in je agenda om er bij te kunnen zijn.

Op zaterdag 7 januari hebben we onze jaarlijkse Nieuwjaarsbijeenkomst.

Na de training kunnen we onder het genot van hapjes en een drankje toasten op het nieuwe jaar.

Ook hiervoor zijn alle leden van harte uitgenodigd om sportief én gezellig het jaar 2023 te beginnen.

 

Impressie TTM 2022

Op zondag 25 september heeft een flink aantal van onze leden meegedaan met de Tilburg Ten Miles (TTM). Was de wandeltocht op zaterdag  waar ook diverse leden aan deel zouden nemen letterlijk in het water gevallen, op zondag was het ideaal weer om hard te lopen.

Elk van onze leden had zijn/haar doel gehaald namelijk, lekker ontspannen lopen en genieten van het evenement. Op elke afstand waren onze leden actief. Op de 5 km was het voor de meesten hun eerste deelname aan de TTM, maar door de goede opbouw tijdens de van Start to Finish cursus hebben ze het goed gedaan.

Ook bij de 10 km was het voor sommigen de eerste keer en ook zij genoten van het evenement.

Trots en blij kwam iedereen tevreden over de finish.

Fijn was het ook om te zien dat degenen die door omstandigheden niet mee konden lopen toch aanwezig waren om de lopers aan te moedigen, waaronder ook leden van onze Wandelende Tak. Ook waren er familieleden die speciaal uit Amsterdam kwamen om hun 70 jarige vader na 17 jaar weer de TTM te zien lopen. Als LFTR zijn we TROTS op de manier waarop iedereen op zijn/haar manier bij de TTM aanwezig was.  Diverse personen hebben ook foto´s gemaakt en hiervoor gaat onze dank uit naar Nancy Schoenmakers, Lizet Embrechts, Hans van de  Wiel, Anke Kootstra en Helga Vugts.

Klik >>hier<< voor het fotoalbum.

 

Eindloop 5 km van Start tot Finish en Clubloop

Op zaterdag 21 mei begon bij LFTR de hardloopcursus van Start tot Finish. Verwachtingsvol begonnen de deelnemers aan de eerste training met de nodige twijfels of ze het wel zouden redden. Door een rustige opbouw ging men steeds verder vooruit. Op zaterdag 9 juli was er de 2,5 km testloop die door iedereen goed gelopen werd. Het vertrouwen in eigen kunnen groeide steeds meer en vol enthousiasme ging men door tot de 5 km testloop. Deze werd mede door de hitte van de afgelopen weken niet op 20 augustus maar op zaterdag 27 augustus gehouden .

Het was tevens een mooie gelegenheid om de clubloop weer op te pakken die door allerlei oorzaken nog niet structureel gelopen kon worden.

De Wandelende Tak had hun maandelijkse uitstapje uitgesteld zodat we als totale loopgroep de clubloop konden doen. Helaas ging het niet helemaal zoals gedacht en liepen de routes van het hardlopen en wandelen niet gelijk. Daardoor ging het met het maken van de foto´s ook mis. Dit tot teleurstelling van de Wandelende Tak en waarvoor de organisator alle begrip heeft. Volgende keer zal er beter gecommuniceerd worden zodat de routes beter afgestemd zijn op elkaar waardoor het eenheidsgevoel dat we één groep zijn zal worden versterkt.

De hardlopers van LFTR hadden de keuze uit 4 afstanden en kozen bijna allemaal voor de 5 km, een lid liep de 7,5 km. De cursisten liepen allemaal de 5 km.

Om 9 uur begon men gezamenlijk aan de warming up en om 9.15 uur ging men van start. Na ongeveer 33 minuten waren alle 5 km lopers binnen en na ongeveer 44 minuten kwam de 7,5 km loopster over de finish. Voor iedereen die het op prijs stelde was er een medaille als herinnering aan deze clubloop, en voor de cursisten was er nog een oorkonde en heuse beker als afsluiting van en herinnering aan de cursus. Voor LFTR was deze cursus ook succesvol. Alle deelnemers die de cursus volbracht hebben gaven aan ook volgend jaar graag bij LFTR te blijven lopen.

Na afloop was het nog lang gezellig op het buitenterras waar men kon genieten van de geleverde prestatie onder het genot van koffie / thee / gekoeld water koekjes en gezonde snacks.

Klik >>hier<< voor het fotoalbum. We bedanken Anke Kootstra, die ondanks dat ze zelf niet kon lopen de moeite heeft genomen om de foto's te maken.

 

Zorg dat je gezien wordt in het donker!

ZORGEN VOOR JE EIGEN VEILIGHEID IS BELANGRIJK!!!!! 

Als je nu ´s avonds gaat lopen zal je merken dat het daglicht al snel afneemt.
Zelf zal je het allemaal wel goed kunnen zien, maar goed gezien worden is een ander iets.

Als je begint met de training loop je waarschijnlijk nog met voldoende daglicht.
Voor je het weet loop je in het donker en ben je niet goed zichtbaar meer voor andere weggebruikers.

Goede opvallende (fluoriderende) kleding is dan eigenlijk al een eerste vereiste om duidelijker zichtbaar zijn.
Daarbij zijn een goed zichtbaar reflecterend hesje én goede verlichting zeker geen overbodige luxe maar noodzaak!!!.

Daarom lopen we vanaf nu bij de avondtrainingen goed zichtbaar met minimaal een goed reflecterend hesje en/of hardlooplampjes.

 

In memoriam: Margriet van der Weel – Roem

Gisteren bereikte ons het trieste en droevige bericht dat, na een ongelijke strijd, onze hardloop- en wandelvriendin Margriet van der Weel – Roem is overleden.

Margriet was zeer geliefd bij onze hardloop- en wandelgroep en we zullen haar enorm missen.

Wij wensen Eric en Freek heel veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.

 

Let op: zaterdag 13 augustus gewijzigde startlocatie

Komende zaterdag 13 augustus wordt er al vroeg een hoge temperatuur en veel zon verwacht.

Om te voorkomen dat we de training in de volle zon moeten lopen, worden het vertrekpunt voor komende zaterdag gewijzigd.

De trainingen en het wandelen starten vanaf de parkeerplaats bij de Heijhoef/Reeshofdijk.

Pas je trainingstempo aan de omstandigheden aan en zorg ervoor dat je voldoende kunt drinken tijdens de training en daarna.

 

Van Start tot Finish testloop 2,5km

Toen we op 21 mei met 12 personen begonnen aan de van Start tot Finish cursus vroeg iedereen zich af of ze het wel vol konden houden. Wekelijks was er een rustige opbouw, maar omdat we enkele weken geleden een heel rustige aangepaste training hadden i.v.m. het zeer warme weer schoof het hele programma een week door.

Dit betekent dat het zaterdag 9 juli toch zover was: de testloop van 2,5 km. Door vakantie, corona en een (oude) blessure die weer opspeelde kon niet iedereen hieraan meedoen. Toch lieten de geblesseerde zich hierdoor niet van weerhouden om hun loopmaatjes aan te komen moedigen, mee te helpen en foto´s te maken. Hiervoor nogmaals onze hartelijke dank en waardering!!

Op een mooi parcours konden de overige deelnemers 1 grote ronde van 2,5 km lopen en finishen in een heuse finishstraat. Op de foto´s is goed te zien dat de deelnemers er ook onderweg plezier in hadden om deze prestatie neer te zetten. De reguliere groepen hadden hun training zo ingedeeld dat ze de deelnemers met een applaus bij de finish konden verwelkomen.

Na deze prestatie kreeg elke deelnemer een gegraveerde van Start tot Finish medaille en een oorkonde. Ook achteraf was het gezelligheid troef op het terras bij de finishstraat, waar ook de andere lopers na hun training en wandeling gezellig konden napraten en genieten van hun prestatie onder het genot van een lekker zonnetje, koffie, thee, gekoeld water en lekkere versnaperingen.

Klik >>hier<< voor het fotoalbum.

 

Created by Phons Stokkermans | Copyright LFTR © 2016 - 2022 | Privacybeleid