LFTR in beweging #11

Hardlopen is een fantastische sport die je zelfs alleen kunt doen. Belangrijk is wel dat je regelmatig je schoenen aantrekt en een rondje gaat lopen. Als je dit namelijk niet doet, dan valt je conditie snel terug. Natuurlijk is met meerdere lopen gezelliger en socialer, maar  omdat we nog steeds vanuit de loopgroep geen trainingen mogen geven is het dus zaak dat je gemotiveerd blijft om te lopen. Wij proberen je daarbij te helpen door de wekelijkse schema´s.

Voor velen is het is lastiger als ze dit altijd alleen moeten doen, en daarom helpt het vaak om samen met een loopmaatje te gaan hardlopen die op ongeveer hetzelfde niveau zit als jij. Dit zorgt ervoor dat wanneer de motivatie een keer wat minder is, je toch een sociale druk voelt om te gaan! Het is ook leuk om tijdens de herstelpauzes of tijdens het duurlopen af en toe even met iemand te praten. Als je tijdens de duurtraining nog kunt praten zit je conditie op een goed niveau.
Spreek daarom een vaste tijd af met je loopmaatje voor de training(en). De kans dat je dan gaat lopen is vele malen groter. Gewoon doen!

Ook voor de komende week hebben we weer trainingen voor jullie:

Groep van Eric/Harran
  • Tempoloop van maximaal 5 km
  • Duurloop van maximaal 55 minuten
  • Intervaltraining van:
    4 keer 1,2,3,4 minuten met 30 sec. - 45 sec - 1,15minuut en 1,30  minuut wandelen.
Groep van Joop
  • Tempoloop van maximaal 6,5 km
  • Duurloop van maximaal 65 minuten
  • Intervaltraining van:
    4 keer 1,2,3,4 minuten met 20 sec. - 30sec. – 1 minuut en 1,5 minuut wandelen.

 

Created by Phons Stokkermans | Copyright LFTR © 2016 - 2024 | Privacybeleid